DIICOT Suceava a făcut 13 percheziții la grupări de contrabandiști cu țigări. Perchezițiile fac parte din investigarea cazului din februarie, când au fost depistate peste 5 milioane de pachete cu țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, împreună cu procurorii DIICOT  Suceava, au efectuat 13 percheziții în județele Suceava și Arad, la persoane implicate în contrabanda cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, persoanele în cauză ar fi acționat în grupări infracționale, atât pe teritoriul României, cât și în spațiul comunitar și extracomunitar.

Perchezițiile au fost efectuate în urma capturilor realizate la data de 24 februarie 2020, când polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul SICE Suceava au descoperit atât pe timpul transportului într-un bus, precum și ulterior într-un depozit, 5.624.300 de țigarete de proveniență extracomunitară.

Amintim că la data amintită, un tânăr de 26 de ani, din Vicovu de Sus, a fost reținut în timp ce transporta o cantitate mare de țigări de contrabandă. Acesta a încercat să fugă de la polițiști mai întâi în trafic, iar apoi pedestru, însă a ajuns încătușat. 

Totodată, în urma cercetărilor a rezultat existența și funcționarea componentelor din spațiul comunitar ale acestor grupări, fiind identificate astfel de-a lungul timpului și alte capturi de țigarete efectuate de către autoritățile statelor membre (Marea Britanie, Polonia, etc.).

Activitățile s-au realizat cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, al serviciilor criminalistice Suceava și Timiș, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și al inspectorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor.


Intră acum și în grupul de