Contre între consilieri județeni PNL și PSD privind realizările CJ Suceava în acest mandat. Bădeliță(PNL): S-au făcut lucruri bune în limitele competențelor și cetățenii pot să le vadă. Cușnir(PSD): Dacă vorbim de atribuții aș fi de acord, dar domnul Flutur dă impresia că nu se coc cireșele până când nu stabilește dumnealui


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni Ioan Bădeliță (PNL) și Dan Ioan Cușnir (PSD) au dezbătut, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina rezultatele mandatului actual al Consiliului Județean Suceava la patru ani de la alegeri, Cușnir arătând că probabil este cel mai slab mandat al CJ Suceava în care nu s-a reușit nici măcar să fie implementate proiectele lăsate de fostul Consiliu județean.

Consilierul județean Ioan Bădeliță a explicat că mandatul actual al CJ Suceava s-a desfășurat în condițiile în care timp de trei ani a fost un Guvern „neprietenos”, făcând referire la guvernarea a fost PSD.

„În condițiile date am încercat să face ca echipă s-a făcut tot ce se putea face. S-au făcut lucruri bune în județul Suceava și cetățenii pot să observe lucrurile acestea”, a spus Bădeliță.

Pe de altă parte, consilierul județean Dan Ioan Cușnir a declarat că lumea s-a săturat să vadă politicieni spunând „vom face” și nu că au făcut.

El a mai spus că acum întreținerea drumurilor județene este numită pompos „modernizare” și a subliniat că acesta este un atribut al CJ Suceava.

„Ar fi ca și cum brutarul ar spune: am făcut pâine”, a spus Cușnir.

El a adăugat că nu consideră un motiv de laudă că în ședințele Consiliului Județean s-au votat organigrame sau statul de funcții la diverse instituții din subordine și întreținerea de drumuri județene.

Cușnir a declarat că de la fosta echipă a CJ Suceava condusă de fostul membru PSD Cătălin Nechifor a fost preluat proiectul de modernizare a drumurilor județene pe axa Suceava-Iași și cel prin POIM de apă-canal și că abia acum, după patru ani, încep lucrările.

Consilierul județean social-democrat a mai declarat că proiectul Terminalului 2 care a fost adoptat de vechiul Consiliu județean, în loc să fie continuat a fost înlocuit și că timp de 4 ani nu a fost pus nimic în loc.

Mai mult, el a spus că Centrul Economic Bucovina s-a transformat în Parc Industrial, dar de fapt nu e nimic acolo și doar s-au semnat niște hârtii.

Dan Ioan Cușnir a mai declarat că nici măcar Zonă metropolitană nu este funcțională în jurul Sucevei deși era nevoie ca în această zonă să funcționeze transport public, rețea de școlară, colectarea selectivă a deșeurilor, centre de agrement.

Potrivit lui Cușnir primarii din zona metropolitană sunt majoritatea PNL și președintele CJ Suceava e tot membru PNL și nu au reușit să facă funcțională această structură.

Mai mult, Dan Ioan Cușnir a spus că nu poate uita că la rectificare, Guvernul Orban nu a alocat niciun leu județului Suceava.

Consilierul județean PNL Ioan Bădeliță a spus că nu este de acord cu opinia lui Cușnir.

„Eu cred că dacă CJ își atinge obiectivele, împlinindu-și atributele pe care le are în competență, înseamnă că și-a făcut datoria. Că nu merită coroniță, asta e altceva. Din punctul meu de vedere noi trebuie să analizăm activitatea tuturor în funcție de competențe și atribuții”, a spus Bădeliță.

El a spus că la aeroport proiectul a fost început în primul mandat al lui Gheorghe Flutur, iar în acest mandar s-au făcut împrumuturi și s-au făcut lucrări pentru Terminalul 2, iar acum se pune acoperișul.

„Anumite activități cer timp, se fac licitații, se fac contestații, trebuie să se rezolve în instanță. Ce să facem? Nu ține de noi că se prelungește”, a spus Bădeliță.

El a menționat că la drumuri județene nu se fac doar lucrări de întreținere, ci că foarte multe drumuri județene au fost și sunt modenizate.

„Treaba noastră este ca în primul rând să întreținem rețeaua de drumuri”, a spus Bădeliță.

Consilierul județean liberal a arătat că trebuie analizat mandatul din punctul de vedere al atribuțiilor și nu al dorințelor.

„Să ne judece oamenii pentru ceea ce era în atribuțiile noastre și nu ceea ce ne-am fi dorit”, a subliniat Bădeliță.

El a adăugat că activitatea unui Consiliu județean este influențată și de guvern pentru că fonduriel vin prin redistribuire de la centre și din acest motiv a vorbit de un guvern mai prietenos sau mai puțin prietenos.

Bădeliță a spus că faptul că Guvernul Orban nu ar fi dat niciun leu județului Suceava este pentru că banii au fost folosiți pentru combaterea pandemiei.

El a arătat că CJ Suceava și-a făcut datoria și pentru combaterea pandemiei cu noul coronavirus întrunindu-se în ședințe extraordinare și alocând fonduri unde era necesar.

Bădeliță a spus că în cazul Zonei metropolitane se putea încerca prin influențe politice să se facă această structură funcțională, dar că nu ținea de atribuțiile CJ Suceava.

În replică, Dan Ioan Cușnir a arătat că ar fi de înțeles să se analizeze activitatea CJ Suceava din prisma atribuțiilor, dar nu se poate pentru că președintele Flutur este implicat în toate.

„Eu sunt de acord dacă li s-ar spune sucevenilor: astea sunt atribuțiile CJ Suceava, asta poate face. Dar domnul Flutur dă impresia că nu se coc cireșele până când nu stabilește dumnealui”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că această atitudine a președintelui Gheorghe Flutur a văzut-o recent când spunea că SJU Suceava este în subordinea lui și a nu a Consiliului Județean.

„Președintele Flutur este adeptul formulei „eu” în loc de „noi”. În loc să vorbească despre echipa pe care o conduce, consilierii județeni și aparatul administrativ care muncește de dimineața și până seara vorbește despre el”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de