Gheorghe Flutur a discutat cu conducerea DRDP Iași despre programul de modernizări ale drumurilor naționale din județul Suceava și a solicitat intervenții pe anumite sectoare: Județul este un șantier și pe drumurile județene și se lucrează în toate zonele


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întțlnit, vineri, la sediul instituţiei cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru a discuta despre stadiul investițiilor la drumurile naționale de pe teritoriul județului Suceava.

După această întrevedere, președintele Flutur și reprezentanți ai DRDP Iași au mers în teren pe șantierele de la drumurile naționale unde se execută ample lucrări de modernizare, solicitate de președintele Gheorghe Flutur.

Astfel, sunt în plină desfășurare lucrările la modernizare pe DN2 pe sectorul Suceava-Siret.

„După cum se știe, porțiunea Suceava- Grănicești este finalizată, iar acum se lucrează pe sectorul Grănicești – Siret. Drumul DN2/E85 este singurul drum european pe care se desfășoară traficul  de călători și de marfă dinspre și spre Ucraina. Sperăm ca în trei săptămâni  să se finalizeze lucrările”, a spus Flutur.

El a spus că a solicitat conducerii de la DRDP Iași să găsească soluții pentru a continua cu asfaltarea și în orașul Siret și apoi mai departe până în Vama Siret pe o dinstanță de 4,8 km.

„Este important acest lucru pentru că, în sfârșit, după ani de zile, se deblochează proiectul de reabilitarea a Vămii Siret”, a menționat președintele CJ Suceava.

Totodată, el a spus că în aceste zile se lucrează și la șoseaua de centură a Rădăuțiului și că a solicitat mobilizare pentru finalizarea investiției în acest an.

„Am discutat despre necesitatea îmbunătățirii căii de rulare pe DN17 între Suceava și Gura Humorului, apoi despre DN17A, Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Vatra Moldoviței, unde deja au început lucrările. Se lucrează și pe DN17  între Vatra Dornei și Poiana Stampei”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a mai declarat că a mai cerut să se finalizeze și lucrările pe DN29A  Suceava – Dorohoi, prin Adâncata și Zvoriștea.

„Apoi, sunt porțiuni de drum la Pojorâta pe care trebuie intrat foarte repede pentru că mă gândesc și la sezonul turistic”, a adăugat președintele CJ Suceava.

El a menționat că pentru a se finaliza recepția la DN18 Iacobeni – Cârlibaba – Borșa se lucrează și aici pentru a avea, în sfârșit, un drum foarte important pentru turismul din zonă și care asigură legătura  între Bucovina și Maramureș.

„Cum spuneam, județul este un șantier și pe drumurile județene. Se lucrează în toate zonele județului”, a arătat Flutur.

Astfel, în prezent se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava, la Malini, la Slatina, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teșna și se execută lucrări de plombare la majoritatea drumurilor județene afectate.


Intră acum și în grupul de