Informare meteo de ploi torențiale descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii de duminică după amiaza până marți dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă de duminică  07 iunie, ora 13:00 până marți, 09 iunie, ora 06:00

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de duminică (7 iunie) în regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale și sudice, precum și în zonele de munte, iar luni (8 iunie), îndeosebi în vestul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

ANM notează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul săptămânii (8-14 iunie) în majoritatea regiunilor.

loading...