Aproape 6900 de elevi suceveni s-au înscris la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Probele scrise vor fi susţinute în 158 de centre de examen


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că în judeţul Suceava 6873 de elevi s-au înscris la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a.

El a spus că probele scrise ale Evaluării Naţionale a absolvenţilor claselor a VIII-a se vor desfăşura în 158 de centre de examen, iar lucrările candidaţilor vor fi evaluate în 8 centre.

Anuţei a mai spus că 15 absolvenţi de gimnaziu vor susţine probele examenului în condiţii speciale din cauza unor probleme medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că pe site-ul instituţiei a fost publicată lista centrelor de examen din judeţul Suceava.

De menţionat este că în municipiul Suceava sunt organizate 17 centre de examen pentru Evaluarea Naţională a absolvenţilor claselor a VIII-a.

Conform Calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a,  prima probă a acestui examen este prevăzută pentru data de 15 iunie, respectiv proba scrisă la Limba şi literatura română, următoarea probă va fi pe 17 iunie – proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie este prevăzută să se desfăşoare proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate în data de 22 iunie, până la ora 14,00, iar depunerea  contestaţiilor este prevăzută pentru data de 22 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00  şi pentru data de 23 iunie, în intervalul orar 08,00-12,00.

Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 27 iunie 2020.

Media generală obţinută de candidaţi la examenul de Evaluare naţională reprezintă un criteriu important pentru admiterea lor în învăţământul liceal.

La Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a au dreptul să susţină examenul fără taxă atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular.

De remarcat este că la începutul anului şcolar 2019-2020 în judeţul Suceava erau înscrişi 7203 elevi în clasa a VIII-a, iar din totalul acestora, 330 nu s-au înscris la Evaluarea Naţională.

(LB)


Intră acum și în grupul de