Cătălin Nechifor: La Suceava NU E CAZUL ca Pro România să participe în alegerile locale într-o alianță. Dacă alte partide vor să ne susțină candidații, îi îndemnăm să o facă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, și lider al organizației județene Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, susține că nu este cazul ca, la Suceava, Pro România să participe în alianță în alegerile locale considerând că formațiunea are candidați foarte buni și care vor putea fi susținuți și de alte partide.

„Văd în ultima vreme o mare fierbere pe subiectul alianțelor electorale pentru alegerile locale, când vor fi ele. În special PRO ROMÂNIA și Victor Ponta sunt principalii vectori luați în considerare de analiști, de politicieni și de liderii principalelor partide”, a arătat deputatul Pro România.

El a menționat că în primul rând nu se știe când vor fi organizate alegerile locale și dacă vor fi.

„La cum o țin langa Iohannis și PNL n-ar fi de mirare să tot avem stări de alertă până la calendele grecești. Sau mai bine zis, până când vor avea din nou peste 40% în sondaje”, a arătat Nechifor.

Liderul Pro România a mai explicat că nu poate fi forțat să facă alianță pentru alegerile locale.

„Nu poate să ne treacă nimeni strada cu forța. La București poate e altceva, poate că în țară or fi localități și județe unde poate că se dorește nu știu ce fel de alianță, dar la Suceava NU E CAZUL”, a transmis Nechifor.

El a explicat că nu a discutat cu nimeni despre așa ceva și că la PRO ROMÂNIA aceste decizii se iau de jos în sus, menționând că dacă o organizație locală transmite că dorește alianță, această propunere este luată în calcul, discutată și apoi se ia decizia.

„Restul, ce apare prin unele site-uri, e doar propagandă ieftină și fake news. Noi construim în continuare și sper să avem candidați buni peste tot. Dacă alte partide vor să ne susțină candidații noștri chiar îi îndemnăm să o facă și la Suceava cu Florin Sinescu și la Moara cu Gabriela Cristina Rusu și la Mănăstirea Humorului cu Jucan Mihaiela ca să dau doar trei exemple unde știu că cel puțin un partid important nu are candidat propriu încă”, a mai declarat Nechifor.

El a concluzionat că dacă anul trecut la europarlamentare în județul Suceava Pro România a avut  7%, la prezidențiale cu Mircea Diaconu a obținut 10% din voturi, iar  acum în sondaje partidul are 11% intenție de vot crede că Pro România poate da bacalaureatul politic mergând singur în alegerile locale următoare.


Intră acum și în grupul de