Un nou caz de Covid-19 la un elev sucevean care participa la pregătirea pentru examenele naționale. E vorba de o elevă de clasa a opta de la Școala „Miron Costin” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un nou caz de Covid-19 a fost confirmat la un elev sucevean care participa la pregătirea pentru examenele naționale.

După cazul înregistrat la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului al unei eleve de clasa a XII care se pregătea pentru examenul de Bacalaureat, a mai fost confirmat cazul unei eleve de clasa a opta de la Școala „Miron Costin” din Suceava  care se pregătea pentru Evaluarea Națională.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuței, a declarat pentru News Bucovina că la Școala Miron Costin s-au suspendat pregătirile și vor continua online.

El a spus că eleva a participat la pregătire până joi, iar marți a fost confirmată pozitiv pentru noul coronavirus.

Anuței a menționat că DSP Suceava efectuează o anchetă epidemiologică.

Eleva a fost într-o grupă de pregătire cu încă nouă elevi.

La respectiva școală s-au făcut acțiuni de dezinfecție.

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra riscului mare de răspândire a virusului COVID-19 în școli, dacă acestea vor fi deschise în perioada 2-12 iunie 2020.

Această decizie iresponsabilă a Ministerului Educației și Cercetării, de a continua pregătirea examenelor naționale în școală, pune în pericol sănătatea elevilor, a personalului din învățământ, precum și a familiilor acestora, consideră ASI Suceava.

„Ne întrebăm firesc, care cadru didactic își mai dorește participarea la examenele naționale, știind că își poate îmbolnăvi părinții sau bunicii? Din păcate, asistăm neputincioși la o situație care poate genera un haos de neimaginat, responsabili de asta fiind Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Ministerul Sănătății”, a transmis liderul ASI Suceava, Giani Leonte.


Intră acum și în grupul de