Oficial: Numărul sucevenilor vindecați de Covid-19 a depășit 3.000. În spitalele din județ rămân internați 192 pacienți Covid-19, dintre care șase cadre medicale

Prefectura Suceava a informat, joi, că în ultimele 24 de ore, nouă suceveni au fost internați în spital cu Covid-19, iar 14 au fost externați. În același timp, 59 suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, numărul celor vindecați ajungând la 3.010.

Astfel, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 431 pacienți, dintre care 139 pacienți Covid-19, zece pacienți fiind în secția ATI. La nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați 53 de pacienți Covid-19, dintre care șase cadre medicale, și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Cadrele medicale confirmate pozitiv sunt asimptomatice.

Totodată, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ sunt 5.447 de persoane în autoizolare la domiciliu și o singură persoană în carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu Covid-19.

Până acum, au ieșit din autoizolare 21.604 de persoane, iar din carantină instituționalizată – 3.107 de persoane.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente”, mai menționează Prefectura Suceava.