A fost ridicată carantina de la centrele Sasca Mică și Costâna. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: În toate centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava nu este niciun caz pozitiv

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că a fost aprobată propunerea de ridicare a măsurii de carantinare a centrelor Sasca Mică și Costâna, după ce în aceste centre nu mai este înregistrat niciun caz pozitiv de COVID-19.

„De altfel, în toate centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava nu este niciun caz pozitiv”, a spus Flutur.

El a menționat că, inițial, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică au fost testați pozitiv 246 beneficiari și 70 de angajați, iar la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, 96 beneficiari și 36 salariați.

Flutur a reamintit că pentru asigurarea unei supravegheri permanente, în vederea reglementării fiecărei situații apărute, a fost numit câte un coordonator din rândul personalului cu funcții de conducere din aparatul propriu al DGASPC Suceava la fiecare din cele două centre.

„Măsurile stricte de igienă și protecție luate la nivelul centrelor rezidențiale, colaborarea cu instituțiile abilitate – DSP și Spitalul Județean – beneficiarii testați pozitiv primind serviciile medicale corespunzătoare chiar în cadrul centrelor, implicarea deosebită a personalului, au făcut ca, la doar o lună și jumătate de la intrarea în carantină să nu mai existe cazuri de beneficiari testați pozitiv”, a declarat Flutur.

El a subliniat că după ridicarea carantinei va continua să fie asigurată monitorizarea stării de sănătate a beneficiarilor și a personalului angajat din cadrul celor două centre, vor fi asigurate măsurile de igienă și protecție așa cum au fost aprobate prin planul de măsuri realizat pentru perioada stării de alertă, atât la nivelul DGASPC Suceava, cât și la nivelul centrelor rezidențiale.