Medicul primar epidemiolog Dinu Florin Sădean a preluat funcția de director executiv al DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Șeful Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava, medicul primar epidemiolog Dinu Florin Sădean a preluat, începând de joi, funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Sădean a declarat pentru NewsBucovina ca a preluat cu delegare de atribuții și funcția de director executiv al DSP Suceava, pe o perioadă de șase luni, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Delegarea de atribuții s-a realizat printr-un ordin al Ministerului Sănătății.

Sădean este inspector şef al Serviciului de Control în Sănătate Publică de la 1 martie 2017.

Dinu Florin Sădean şi-a început activitatea în anul 1994 în cadrul Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică Vatra Dornei, unde a lucrat până în anul 2003, apoi a lucrat în cadrul CTSP Câmpulung Moldovenesc, transformat ulterior în punct de lucru al DSP Suceava,  până pe 20 februarie 2017, ocupând funcţia de medic coordonator.

Dinu Florin Sădean a absolvit cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca în anul 1988, este medic primar epidemiolog, având şi o a doua specializare în medicina muncii şi are competenţe în igiena alimentară şi în managementul serviciilor de sănătate, iar din anul 2011 este doctor în ştiinţe medicale în domeniul igienei alimentare.

În acest an, la conducerea DSP Suceava s-au aflat medicul Liliana Grădinariu, ec. Silvia Boliacu, medicul Manuela Elena Trifan.

În funcție a fost numit și un medic din Vrancea care a refuzat numirea și nu a ajuns la DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de