Vremea severă din județul Suceava a ținut ocupați pompierii militari. În 24 de ore aceștia au intervenit pentru lichidarea incendiilor, evacuarea apei și defrișarea arborilor căzuți


Intră acum și în grupul de

Ziua de joi, 11 iunie, a adus vreme severă în partea estică a județului Suceava, care a produs mai multe pagube în cel puțin cinci localități sucevene. Prin urmare, în ultimele 24 de ore, pompierii militari de la ISU Suceava au fost nevoiți să intervină la mai multe evenimente cauzate de fenomene meteo periculoase.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, pompierii militari au intervenit în localitățile Câmpulung Moldovenesc, Iacobeni, Vatra Dornei, Frătăuții Vechi și Suceava.

Mai exact, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit joi seară, în jurul orei 20:40, pentru defrișarea unui arbore care a căzut peste firele de iluminat public, pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Tot pentru defrișarea unui arbore, care a căzut peste două autoturisme, în cartierul sucevean Burdujeni, pe strada Prieteniei, au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, vineri dimineață, la ora 1:13.       

Joi seară, la ora 22:10, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au fost solicitați să intervină pentru două misiuni de evacuarea a apei, rezultată în urma ploilor abundente. În localitatea Iacobeni, pompierii au evacuat apa dintr-un adăpost de animale, iar în municipiul Vatra Dornei, pe strada Calea Transilvaniei, s-a evacuat apa dintr-o curte, inundată în urma eșecului utilităților publice (canalizare înfundată).

Ultima misiune, în urma fenomenelor meteo periculoase, s-a desfășurat în comuna Frătăuții Vechi, unde un trăsnet direct a lovit într-o gospodărie și a provocat un incendiu, vineri dimineață, în jurul orei 1:30. News Bucovina a relatat despre acest eveniment aici.


Intră acum și în grupul de