FOTO // Un incendiu puternic a izbucnit la o gospodărie din Frătăuții Vechi după ce o anexă a fost lovită de un trăsnet


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Frătăuții Vechi a fost cuprinsă de flăcări după ce un trăsnet a lovit într-o anexă gospodărească. Pentru a lichida incendiul a fost nevoie de intervenția pompierilor militari cu cinci autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și o parte din acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la vecinătăți.

Astfel, preț de aproximativ două ore și jumătate pompierii s-au luptat cu focul, lichidându-l spre dimineață.

În incendiu  au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 170 mp și circa 30 mp din acoperișul locuinței. Au mai ars circa cinci metri cubi deșeuri lemn de foc și două tone de fân. S-a degradat un perete al casei pe o suprafață de aproximativ 25 mp.

Potrivit ISU, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct, care a lovit și a aprins inițial depozitul de furaje.

Într-un final, pompierii suceveni au reușit să salveze restul casei de locuit și o locuință învecinată, cu bunurile aferente. Au mai fost salvate o vacă, un vițel, doi porci și 20 de găini.


Intră acum și în grupul de