Cod portocaliu de furtună în județul Suceava de sâmbătă după amiaza până duminică dimineața. ANM a prelungit și codul galben de furtuni până marți dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineața, o avertizare cod portocaliu de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă de sâmbătă 13 iunie, ora 15:00 până duminică, 14 iunie, ora 02:00 și se preconizează că vor fi precipitații cu cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

Astfel, meteorologii arată că în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

ANM a extins până marți dimineața la ora 10:00 avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM notează că în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.