ISU Suceava recomandă sucevenilor să adopte măsuri de prevenție în condițiile avertizării meteo cod portocaliu de ploi abundente și vijelii


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a transmis, sâmbătă, mai multe recomandăr pentru suceveni în condițiile în care se anunță ploi abundente.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, se arată în mesaj.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți, transmite ISU Suceava.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, menționează sursa citată.

Reamintim că ANM a transmis o avertizare cod portocaliu valabilă de sâmbătă de la ora 15:00 până duminică la ora 02:00.


Intră acum și în grupul de