Încă 54 de suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, numărul total ajungând la 3.126 de persoane. În ultimele 24 de ore au mai fost internați cinci pacienți cu Covid-19 și externați nouă.


Intră acum și în grupul de

Numărul total al sucevenilor vindecați de Covid-19 a ajuns, sâmbătă, la 3.126 persoane, cu 54 mai mulți față de vineri, potrivit raportării zilnice a Prefecturii Suceava.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spital 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 9 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 458 pacienți, dintre care 145 pacienți Covid-19 și 313 pacienti nonCovid.

În Secția ATI din cadrul acestui spital sunt internați un număr de 13 pacienți, 9 pacienți sunt neventilați, și 4 pacienți sunt ventilati.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 68 de pacienți Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Sâmbătă dimineața în județul Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu 5515 de persoane, iar          în carantină instituționalizată 2 persoane.

De menționat este că de la debutul epidemiei 21.976 de suceveni au ieșit din autoizolare, iar 3.107 de persoane din carantină instituționalizată.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Prefectura Suceava precizează că începând cu data de 15 iunie 2020 vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, dar având în vedere că deși numărul de cazuri de îmbolnăviri este în scădere, totuși încă se înregistrează noi cazuri și din păcate noi decese, adresează cetățenilor un îndemn la respectarea în continuare cu strictețe a regulilor și măsurilor stabilite pentru prevenirea răspândirii Covid- 19 și aplicarea întocmai a recomandărilor specialiștilor epidemiologi.

„Fiecare dintre noi trebuie să manifeste un comportament responsabil și să conștientizeze că oricare acțiune pe care o întreprinde îi poate afecta pe cei din jur. Trebuie să acționăm împreună pentru respectarea deciziilor autorităților competente, pentru a reuși să depășim această criză!”, a transmis Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de