ISJ Suceava: La prima probă scrisă a Evaluării Naționale au absentat 465 de candidați. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximum admis și niciun candidat nu a fost eliminat

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat că luni s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru 6.871 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Suceava.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 6.406 candidați, iar 465 nu s-au prezentat la examen.

„Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Niciun candidat nu a fost eliminat”, precizează ISJ Suceava.

Sursa citată menționează că subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie, la disciplina matematică.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.