Cod galben de inundații în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Moldova și Bistrița


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis, luni, o avertizare cod galben de creștere a nivelurilor cursurilor de apă în bazine hidrografice ale râurilor Suceava, Moldova și Bistrița pe raza județului Suceava.

Avertizarea este valabilă de luni la prânz până marți la ora 20:00 în condițiile în care prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore prevede ploi abundente.

Potrivit INHGA se așteaptă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Hidrologii arată că astfel de fenomene se pot produce pe râurile din bazinele Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău).


Intră acum și în grupul de