Subprefectul Daniel Prorociuc și reprezentanți ai MFE au monitorizat în mai multe localități sucevene recepția pachetelor de igienă oferite, printr-un program al UE, persoanelor dezavantajate

Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc împreună cu reprezențanți ai Ministerului Fondurilor Europene, Serb Alina Jenica – expert superior, Corduban Carmen – consilier superior și Biru Lucian – expert tehnic s-a deplasat în teren pentru a monitoriza recepția materialelor din programul POAD în localitățile Slatina, Horodniceni, Drăgoiești, Capu Câmpului, Ilișești și Ciprian Porumbescu.

Potrivit subrefectului, în această săptămână continuă livrările și recepțiile pachetelor de igienă din proiectul POAD – Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.

El a arătat că începând din acest an beneficiarii vor primi atât pachete cu alimente, cât și pachete cu produse de igienă.

Prorociuc a menționat că pachetele cu produse de igienă cuprind: periuță de dinți 5 buc., pastă de dinți 300 ml, săpun lichid 500 ml., șampon copii 800 ml, șampon adulți 500 ml și detergent de rufe 2700 gr.

Prin actul normativ sunt stabilite 3 (trei) categorii de persoane care au calitatea de destinatari finali ai POAD, și anume:

familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Situația temporară de vulnerabilitate se justifică de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale, iar acordarea de sprijin ultimei categorii se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente și produse de igienă după epuizarea distribuirii către primele doup categorii.

În cursul zilei de luni  s-au făcut livrări și în localitățile Forăști, Dolhești, Câmplulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Sulpicani, Ostra, Vatra Dornei, Panaci, Bunești, Bosanci, Ipotești, Stroiești, Pârteștii de jos, Mănăstirea Humorului, Cacica, Comănești, Șerbăuți, Berchișești, Iaslovăț, Burla, Volovăț, Rădăuți, Grănicești, Moara, Șcheia, Dărmănești, Todirești, Cajvana, Arbore, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bălcăuți, Satu Mare, Calafindești, Grămești, Siret, Mușenița, Dornești, Straja, Brodina și Ulma.