Apa potabila si canalizare in toate localitatile judetului, incepand din 2015


Intră acum și în grupul de

„Sperăm ca din 2015 să ne apropiem de sută la sută grad de acoperire cu reţele de apă potabilă şi canalizare în toate localităţile judeţului”, a declarat luni vicepreşedintele deliberativului judeţean, Daniel Cadariu, arătând că CJ Suceava a aprobat master-planul pentru alimentări cu apă potabilă şi reţele de apă uzată, în cadrul căruia este prezentată starea actuală a acestor sisteme pentru toate localităţile din judeţ, dar şi volumul de lucrări necesare în perioada următoare, astfel încât acestea să ajungă la nivelul de conformare cerut de către Uniunea Europeană.

El a spus că în condiţiile în care perioada 2015-2018 este termen maxim, atât pentru alimentări cu apă cât şi pentru canalizare, Consiliul Judeţean caută soluţii pentru a sprijini cât mai multe dintre localităţi în vederea atingerii acestui deziderat.

Potrivit lui Cadariu, în prezent se află în derulare lucrări de reabilitare, extindere şi înfiinţare de reţele de apă potabilă şi de canalizare pentru jumătate din locuitorii judeţului, sumele alocate fiind de aproximativ 140 de milioane de euro. El a spus că peste 200.000 de locuitori vor beneficia de programul de apă-canal finanţat cu 120 de milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu, Axa 1, iar alţi peste 100.000 de locuitori din 23 de localităţi beneficiază de proiecte de alimentări cu apă prin intermediul HG 577/1997 în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Potrivit lui Cadariu, prin HG 577/1997 sunt în derulare proiecte în execuţie în 14 localităţi , în alte şase localităţi proiectele se află în proceduri de achiziţie publică şi încheiere a contractelor de execuţie, iar în alte trei localităţi, printre care şi municipiul Câmpulung Moldovenesc urmează să fie finalizate proiectările în cursul acestei luni.

El a menţionat că pe lângă aceste programe, localităţi sucevene au depus proiecte prin PNDR pentru astfel de investiţii, pentru 18 localităţi fiind deja aprobate, iar alte 68 de proiecte sunt depuse.


Intră acum și în grupul de