CJSU Suceava a analizat situația Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița unde sunt 42 de persoane, beneficiari și angajați, infectați cu SARS-CoV-2. Se analizează necesitatea carantinării


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, marți, pentru a dispune instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița, în contextul în care au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare.

Potrivit Prefecturii Suceava, Directia de Sănătate Publica Suceava desfășoară deja o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Sursa citată arată că având în vedere evaluarea de risc expusă de D.S.P Suceava și punctele de vedere exprimate de directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr.20 din data de 16.06.2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-traj la fața locului la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sf.Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

În ceea ce privește cei 5 pacienți negativi, au fost izolați în doua camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor.

Camerele acestora au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Directorul executiv al D.S.P. Suceava, doctor Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul D.S.P.


Intră acum și în grupul de