A fost inaugurat noul sediu al Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Vineri, 09.10.2009 a avut loc în municipiul Vatra Dornei, inaugurarea noului sediu al Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Vatra Dornei. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului OCPI Suceava, ing. Romică Andreica, a deputatului Dumitru Pardău, a viceprimarului de Vatra Dornei Mircea Rusu precum şi în prezenţa notarilor, judecatorilor de la Judecatoria Vatra Dornei, a persoanelor autorizate să efectueze lucrări de cadastru şi a angajaţilor BCPI Vatra Dornei. Deschiderea oficiala a biroului a fost precedată de o slujbă religioasă de sfinţire a sediului.

Spaţiul este situat central, pe strada Mihai Eminescu, are o suprafaţă de 200 mp, este închiriat şi corespunde tuturor normelor europene de furnizare a serviciilor publice fiind conform declaraţiilor directorului Romică Andreica “cel mai modern sediu de Birou de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din judeţ şi chiar din ţară”.

În cadrul noului sediu va fi mutată şi arhiva veche de carte funciară şi hărţi cadastrale, arhivă ce până acum putea fi consultată la C.lung Moldovenesc.

“Este un eveniment important pentru OCPI Suceava, atât datorită faptului ca până acum funcţionam intr-un spaţiu neconform şi pentru care aveam somaţie de evacuare, dar foarte important este că în noul spaţiu vom avea posibilitatea furnizării de servicii în plus faţă de până acum, şi mă refer aici la posibitatea consultării arhivei de hărţi şi cărţi funciare vechi dar şi desemnarea unui inspector de cadastru, câte 2 zile pe săptămână la Vatra Dornei, toate acestea venind în sprijinul celor care apelează la serviciile noastre”, a declarat domnul director Romică Andreica.

Directorul OCPI Suceava a mai declarat că întrega activitate de cadastru si publicitate imobiliară este una în creştere în ceea ce priveşte calitatea serviciilor, fiind enumerată ca un exemplu de bună practică în raportul Comisiei Europene, iar OCPI Suceava se încadrează în topul judeţelor din ţară în acest sens, fiind şi singurul din Moldova care are un proiect de implementare a cadastrului general şi a anunţat în premieră demararea în 9 localităţi a procesului de execuţie gratuită a planurilor parcelare, practic primul pas spre intabulare gratuită.


Intră acum și în grupul de