Cod portocaliu de furtuni miercuri după amiaza în județul Suceava. Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată a fost prelungit până sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Administrața Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de furtuni care include și județul Suceava.

Potrivit ANM, în după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

ANM prelungește și codul galben de vreme instabilă până sâmbătă dimineața la ora 10:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM notează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.


Intră acum și în grupul de