Primarul Ion Lungu vrea ca Primăria Suceava să preia de la CNAIR realizarea șoselei ocolitoare 2 Salcea-Ipotești-Moara- care face parte din drumul expres Suceava-Baia Mare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să ia în calcul că municipiul Suceava dorește să preia gestionarea șoselei ocolitoare 2 a municipiului Suceava și să obțină finanțare și pentru restul de executat din ruta alternativă Suceava-Botoșani.

El a spus că a fost aprobată o ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Fondurilor Europene care încă nu a ajuns în Monitorul Oficial privind măsuri de evitare a dezangajării de fonduri europene și pentru finanțarea proiectelor de infrastructură.

„În baza acestei ordonanțe există posibilitatea realizării unor asocieri între autoritățile locale și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru variante ocolitoare, drumuri de legătură, drumuri naționale, autostrăzi, drumuri expres, drumuri alternative ca soluții pentru descongestionarea traficului, modernizarea și reabilitarea acestora”, a spus Lungu.

El a arătat că în actul normativ se menționează că este necesară o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară care să preia în gestiune lucrările respective și a explicat că Zona Metropolitană Suceava funcționează ca ADI.

Primarul a anunțat că miercuri dimineața a transmis CNAIR o scrisoare de intenție ca municipiul Suceava să fie inclus în acest program pentru două proiecte, respectiv varianta ocolitoare 2, DN 2-DJ 208 A-DN 29 de la Cumpărătura-Ipotești-Salcea, proiect în valoare de 38 de milioane de euro, dar și cu finanțarea rutei alternative Suceava-Botoșani, cu o valoare rămasă de executat de 4,6 milioane de euro.

Primarul a menționat că aceste proiecte pot fi finanțate până în 2021 și că este încrezător că municipalitatea suceveană va avea șansa să realizeze aceste două investiții

„Ar fi ideal să facem ruta ocolitoare 2 să închidem inelul ocolitor. Este o oportunitate. Noi avem proiectul făcut de o firmă serioasă”, a spus primarul.

El a arătat că prioritatea este ruta ocolitoare 2 Ipotești-Salcea.

De menționat este că în programul de investiții rutiere al CNAIR, ruta ocolitoare 2 Ipotești-Salcea face parte integrantă din drumul expres Suceava-Dej-Baia Mare pentru care a fost scoasă la licitație realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, estimându-se că în luna august va fi semnat contractul cu firma câștigătoare.


Intră acum și în grupul de