Primarul Ion Lungu recunoaște că nu știe evoluția cazurilor de Covid-19 din municipiu: Din păcate, nici eu nu mai știu azi care este realitatea.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, în conferință de presă, că nu are informații exacte despre evoluția epidemiei cu noul coronavirus în municipiul Suceava de când a plecat directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan, odată cu ridicarea stării de carantină.

„Din păcate, nici eu nu mai știu azi care este realitatea. Mă bucur că a venit un nou șef la DSP. Pare un om în ordine”, a declarat primarul care a menționat că au fost raportări zilnice pe perioada cât director interimar a fost Manuela Trifan.

Primarul a precizat că după plecarea Manuelei Trifan din funcție nu a mai primit raportări deși le-a solicitat.

„Avem o reală problemă la DSP și trebuie să o recunoaștem. Mă bucur că a venit acest domn Sădean care să facă ordine acolo pentru că este corect să avem aceste raportări, să avem toate cazurile, mai ales că suntem obligați de lege să informăm unitățile de învățământ cu persoanele care sunt în izolare, în carantină. Azi nu le am. Sper să se pună ordine la DSP să avem aceste informații. A fost o strategie de-a mea să solicit și am primit de la doamna Trifan care ne-a fost de ajutor chiar dacă unii au blamat-o la vremea respectivă. Nu cred că a fost ea de vină pentru raportările de acolo. Cred că avea lucruri mai importante de făcut”, a spus Ion Lungu.

Primarul a reiterat că de când s-a ridicat carantina nu mai are aceste raportări.

El a adăugat că în perioada de carantină se lucra cu creionul în mână și se făceau punctaje destul de corecte și de serioase, mai ales în localitățile mici unde primarii știau ce cazuri au.

„Din păcate, astăzi nu mai avem aceste informații”, a spus Ion Lungu.

El a recomandat în continuare sucevenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască atât în spații închise și chiar când circulă pe trotuar și să respecte regulile de igienă pentru a evita să contacteze virusul.


Intră acum și în grupul de