Proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto se reia din 22 iunie. În sala de examen vor intra doar candidații programați anterior prin intermediul școlilor de șoferi

Servicul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a anunțat, miercuri, că activitatea de examinare la proba teoretică va fi reluată începând cu ‪data de 22.06.2020.

În sala de examinare la proba teoretică, vor intra doar candidații care s-au programat anterior prin intermediul școlilor de șoferi, după cum urmează:

– La prima examinare proba teoretică pe site-ul www.drpciv.ro/drpciv-booking  inregistrare dosar examinare;

– La reexaminare probă teoretică pe site-ul Instituției Prefectului Județul Suceava, https://sv.prefectura.mai.gov.ro/reexaminare-teoretica-proba-practica/ la secțiunea reexaminare probă teoretică.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba teoretică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

– respectarea distanțării sociale între persoanele care așteaptă pentru a susține proba teoretiă de cel puțin 2 m față de persoana din apropiere;

– în interiorul sălii de examinare la proba teoretică, candidații vor utiliza în mod oblicgatoriu măști de protecție;

– se interzice accesul în sala de examinare a candidaților a căror temperatură corporală este mai mare de 37,3 grade Celsius;

– în antecamera sălii de examinare are voie să intre doar persoana care urmează să fie examinată/reexaminată, ceilalți candidați asteptând în exteriorul acesteia lângă geam;

– în sala de examinare candidații se vor aseza la stațiile de lucru care sunt deschise, lăsând un loc liber față de persoana din stânga și din dreapta.

Reprogramarea la proba practică a candidaților care au fost declarați Respins se face zilnic după ora 14.00, la GHIȘEUL ÎNREGISTRARE DOSAR EXAMINARE din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în incinta Iulius Mall, în baza unei rezervări efectuată pe site-ul Instituției Prefectului Județul Suceava,  https://sv.prefectura.mai.gov.ro/reexaminare-teoretica-proba-practica/ la secțiunea reexaminare probă practică.

Totodată sursa citată informează cetățenii că urmare a avizului eliberat de Ministerul Finanțelor Publice au fost aprobate noile niveluri de preț pentru următoarele documente: permis de conducere – 89 lei și certificat de înmatriculare – 49 de lei. Noile tarife vor intra în vigoare începând cu data de 17 iunie 2020, iar modalitățile de încasare rămân neschimbate.