Subprefectii de Suceava inlocuiti de Guvern au intrat in randul inaltilor functionari publici


Intră acum și în grupul de

Foştii subprefecţi de Suceava, Eugen Girigan şi Constantin Huţanu, care fuseseră sprijiniţi de PSD şi care au fost înlocuiţi săptămâna trecută de Guvern au fost informaţi marţi că au promovat concursul organizat la sfârşitul lunii septembrie pentru intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici. „Am câştigat concursul, dar apoi am fost înlocuit din funcţie”, a declarat marţi fostul subprefect Eugen Girigan, care a arătat că nu ştie ce se va întâmpla în acest caz. El a menţionat însă că a fost înlocuit din funcţia de subprefect în timp ce se afla în concediu medical.

La rândul său, fostul subprefect Constantin Huţanu, a declarat că în acest caz a fost făcută o nedreptate şi că în timpul organizării unui concurs s-a emis o Hotărâre de Guvern prin care cei doi subprefecţi au fost înlocuiţi. „În timpul jocului s-au schimbat regulile jocului”, a afirmat Huţanu care s-a arătat deranjat că a fost schimbat din funcţie înainte de anunţarea rezultatelor concursului pe care l-a promovat. „Ar fi trebuit ca şi în cazul nostru să se aplice principiul mobilităţii. Sper să se revină şi să fie un act de dreptate”, a spus Huţanu.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a evitat să precizeze ce se va întâmpla cu cei doi în această situaţie. El a spus că cei doi au promovat examenul pentru intrarea în corpul înalţilor funcţionari publici.

Fosta şefă de cabinet a senatorului Tiberiu Prodan, Angela Zarojanu şi Ionuţ Creţuleac, fost angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au fost instalaţi vineri în funcţiile de subprefecţi ai judeţului Suceava, înlocuindu-i pe Eugen Girigan şi Constantin Huţanu.


Intră acum și în grupul de