Prefectul Sorin Popescu ia masuri in caz de inzapezire a drumurilor din judet


Intră acum și în grupul de

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost convocat marţi de prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, pentru a se stabili măsurile ce trebuie luate, în condiţiile în care s-a anunţat Cod Galben vizând fenomene de răcire accentuată, intensificări de vânt şi precipitaţii însemnate cantitativ, iar pentru zonele de munte ninsoare.

Prefectul a cerut ca populaţia, cu precădere cetăţenii în vârstă care locuiesc singuri, departe de vatra localităţilor, cât şi persoanele cu risc de îmbolnăvire, să fie informate şi avertizate în legătură această situaţie, iar toate instituţiile să asigure serviciul de permanenţă.

Totodată, el a solicitat monitorizarea permanentă a situaţiei din teren, cu sprijinul organelor de poliţie, în special a poliţiei rutiere şi poliţiei comunitare şi asigurarea fluenţei traficului auto pe căile de comunicaţii din zonele de risc. De asemenea, Sorin Popescu a cerut CNADNR Secţia Suceava şi Secţia Câmpulung Moldovenesc cât şi Direcţiei de Drumuri Judeţene Suceava să fie pregătite cu utilaje şi materiale antiderapante, în condiţiile în care s-au anunţat, în judeţul Suceava, temperaturi foarte scăzute, de -3, -4 grade Celsius, cât şi viscol şi polei.


Intră acum și în grupul de