Wizz Air face precizări privind prima bază din Germania, la Dortmund: 3 noi aeronave și 18 noi rute începând din august de la Dortmund, inclusiv spre Suceava


Intră acum și în grupul de

Wizz Air, liderul industriei aeriane low-cost din Europa Centrală și de Est și cea mai ecologică* linie aeriană din Europa, a anunțat astăzi deschiderea primelor baze din Rusia și Germania, la Sankt Petersburg respectiv Dortmund. Acesteareprezintă bazele cu numerele 32 și 33 din rețeaua companiei. Din septembrie 2020, o aeronavă Airbus A320 va fi bazată pe aeroportul Pulkovo, în timp ce, pe Aeroportul Dortmund compania va aloca trei aeronave Airbus A320 din august 2020. Odată cu înființarea noilor baze, Wizz Air a anunțat 5 noi servicii spre 5 țări din Sankt Petersburg, începând cu 18 septembrie 2020, iar celor 30 de rute din Dortmund compania le va adăuga 18 noi servicii spre 10 țări începând cu august 2020. Biletele pentru toate noile rute pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau pe aplicația de mobil a companiei aeriene la prețuri începând de la 24.99** EUR.

Wizz Air este dedicat să-și dezvolte în continuare rețeaua și să facă accesibile călătoriile pentru un număr tot mai mare de oameni. Primul zbor Wizz Air a decolat de la Sankt Petersburg în 2017 iar până în prezent WIZZ a transportat peste 250.000 de pasageri pe rutele sale din Sankt Petersburg. Având în spate experiența furnizării de servicii de înaltă calitate la tarife mici în ultimii ani în Rusia, compania aeriană este sigură că, odată cu înființarea primei sale baze din Rusia în Sankt Petersburg, aceasta va duce la mai multe oportunități de călătorie la prețuri accesibile, precum și la stimularea în continuare a turismului și industriei ospitalității din Rusia. Aeronava Airbus A320 va sprijini operațiunile a 5 noi rute către: Salzburg, Oslo, Copenhaga, Stockholm Skavsta și Malta.

Wizz Air a început să zboare spre Dortmund în 2004, iar de atunci a transportat peste 15 milioane de pasageri către și dinspre Dortmund pe cele 30 de rute ale sale. Prin înființarea noii baze Wizz Air și prin creșterea capacității sale din Dortmund cu 36% anual, compania aeriană va genera o creștere economică mai mare în regiune și va crea peste 100 de noi locuri de muncă legate direct în cadrul companiei aeriane și multe alte locuri de muncă în industriile asociate***. Cele 3 aeronave Airbus A320 vor susține operațiunile a 18 noi rute către Alghero, Bari, Catania, Napoli, Atena, Corfu, Heraklion, Rodos, Santorini, Salonic, Fuerteventura, Lisabona, Marrakech, Podgorița, Reykjavík, Suceava, Split și Zaporijjea, ajungând la 48 de destinații din Dortmund în 2020. Rețeaua extinsă Wizz Air din Dortmund va sprijini turismul local, va aduce mai mult capital în regiune și va conecta Dortmund cu destinații noi și interesante pentru vacanțe și afaceri.

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave din prezent, gamele Airbus A320 și Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Anunțul de astăzi vine pe măsură ce noua eră a călătoriilor igienizate începe la Wizz Air. Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală. Fiecare pasager primește la intrarea în aeronavă șervețele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate.

Adăugând opțiunea WIZZ Flex la o rezervare, pasagerii pot fi siguri că, dacă circumstanțele se schimbă, sau pur și simplu doresc să călătorească la o dată diferită sau către o destinație diferită, pot rezerva orice zbor WIZZ la alegere. Oferirea acelui nivel suplimentar de protecție pentru rezervările pasagerilor este o măsură binevenită în aceste vremuri incerte.

Wizz Air va începe să recruteze candidați tineri și ambițioși pentru noua sa bază. Zilele de recrutare a echipajului da cabină sunt afișate aici.

Vorbind în cadrul unei conferințe de presă, József Váradi, CEO Wizz Air, a declarat: „Anunțul de astăzi subliniază angajamentul Wizz Air de a crea tot mai multe oportunități de călătorie la prețuri reduse pentru călătorii ruși. Momentul acesta memorabil în care anunțăm deschiderea bazei Wizz Air din Aeroportul Pulkovo și alocarea celei mai moderne aeronave dovedesc importanța pe care piața rusească o reprezintă pentru noi. Wizz Air are un interes strategic pe termen lung în ce privește piața rusească și așteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm pe pasageri la bordul flotei noastre tinere și de încredere. Prin adăugarea celor 5 rute noi în Sankt Petersburg și menținerea celor mai înalte standarde în privința protocoalelor de ignienizare, suntem încrezători că zboruile ultra-ieftine oferite de Wizz Air vor face călătoriile accesibile din ce în ce mai multor persoane.

Leonid Sergeev, CEO al operatorului Aeroportului Pulkovo, Northern Capital Gateway LLC, a comentat„Suntem încântați că Wizz Air își întărește poziția în Sankt Petersburg. Astăzi, Pulkovo este primul aeroport din Rusia care oferă liniilor aeriene străine condiții unice pe piață. Setul de măsuri fără precedent include cel de-al șaptelea regim de drepturi de liber zbor (seventh freedom traffic rights regime), gestionarea tarifelor flexibile și vizele electronice gratuite pentru turiști din 53 de țări veniți să viziteze Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Baza operațională Wizz Air din Pulkovo va crea noi oportunități de dezvoltare și expansiune pentru rețeaua lor de rute aeriene și va mări numărul de legături directe dintre Sankt Petersburg și orașele europene. Pulkovo este pe deplin pregătit să găzduiască mai multe zboruri internaționale.  Sunt încrezător că odată ce situația globală se va ameliora, dezvoltarea Wizz Air în Sankt Petersburg și mult-așteptata deschidere a noilor rute vor stimula turismul, afacerile și legăturile culturale din Rusia și alte țări străine. Fără îndoială, noile zboruri Wizz Air vor fi la mare căutare atât în rândul rușilor, cât și în rândul călătorilor străini.”

József Váradi a completat: „După 16 ani de operațiuni de succes în Dortmund , sunt încântat să anunț a 33-a noastră nouă bază, aflată în acest oraș. Ne consolidăm prezența în Germania oferind mai multe oportunități accesibile de călătorie printr-o rețeta de zboruri ieftine tot mai extinsă cu peste 100 de rute în Europa. Flota noastră cu aeronave de ultimă oră formată din Airbus A320 și A320neo, împreună cu măsurile noastre sporite de siguranță, vor asigura pasagerilor cele mai bune condiții sanitare. Wizz Air este linia aeriană cu cele mai reduse costuri și cu cele mai mari lichidități din Europa ce operează cea mai tânără și eficientă flotă din punct de vedere economic, cu cea mai redusă amprentă de mediu. Având toate acestea în vedere, sunt încrezător că Wizz Air va avea un impact puternic și pozitiv asupra dezvoltării economice germane și va revigora industria turismului.”

Udo Mager, CEO al Aeroportului Dortmund, a comentat: „Ne bucură că prima bază a Wizz Air din Germania se deschide în Dortmund. Faptul că Wizz Air va aloca 3 aeronave în Dortmund e o dovadă importantă a încrederii pe care o acordă acestui loc, totul datorită anilor de bună cooperare. Oferă o adevărată perspectivă.”

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SANKT PETERSBURG

RuteZileÎncepând dinPrețuri de la**
Sankt Petersburg – Salzburgluni, miercuri, vineri, duminică18 sept 202024.99 EUR
Sankt Petersburg – Oslomarți, joi, sâmbătă19 sept 202024.99 EUR
Sankt Petersburg – Copenhagaluni, miercuri, vineri, duminică19 sept 202024.99 EUR
Sankt Petersburg – Stockholm Skavstamarți, joi, sâmbătă19 sept 202024.99 EUR
Sankt Petersburg – Maltamarți, joi, sâmbătă19 sept 202029.99 EUR

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN DORTMUND

RuteZileÎncepând dinPrețuri de la**
Dortmund – Napolimiercuri, duminică2 august 202024.99 EUR
Dortmund – Catanialuni, miercuri, vineri3 august 202024.99 EUR
Dortmund – Algheromarți, joi, sâmbătă8 august 202024.99 EUR
Dortmund – Barimarți, joi, sâmbătă8 august 202024.99 EUR
Dortmund – Atenamarți, joi, sâmbătă1 august 202029.99 EUR
Dortmund – Rodosmarți, sâmbătă1 august 202029.99 EUR
Dortmund – Heraklionluni, vineri1 august 202029.99 EUR
Dortmund – Corfujoi, duminică2 august 202029.99 EUR
Dortmund – Salonicluni, vineri3 august 202024.99 EUR
Dortmund – Santoriniluni, vineri7 august 202029.99 EUR
Dortmund – Splitmarți, joi, sâmbătă1 august 202024.99  EUR / HRK 189
Dortmund – Marrakechmiercuri, duminică2 august 202029.99 EUR
Dortmund – Zaporijjeamiercuri, duminică2 august 202024.99 EUR /  UAH 729
Dortmund – Suceavaluni, vineri3 august 202024.99 EUR / 119 RON
Dortmund – Fuerteventuraluni, vineri3 august 202029.99 EUR
Dortmund – Podgorițamarți, joi, sâmbătă8 august 202024.99 EUR
Dortmund – Lisabonamiercuri, duminică9 august 202029.99 EUR
Dortmund – Reykjavíkmiercuri, duminică9 august 202029.99 EUR

Intră acum și în grupul de