Gheorghe Flutur a salutat deschiderea zborului Suceava-Dortmund: Demersurile noastre dau rezultate și sperăm să putem anunța și alte curse

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, joi, deschiderea zborului Suceava-Dortmund al companiei Wizz Air și spune că se începe revenirea la programul normal după ce și Tarom va relua de la 1 iulie zborul Suceava-București cu 13 frecvențe pe săptămână.

„Salut deschiderea unui nou zbor de pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava. Avem, astfel, destinații noi în această vară. Demersurile noastre dau rezultate și sperăm să putem anunța și alte curse”, a spus Flutur.

El a arătat că începând din 3 august 2020, compania aeriană Wizz Air va opera zborul Dortmund – Suceava, în fiecare zi de luni și vineri.

 Aeronavele Airbus A320 vor ateriza la 16:10 și vor decola de la Suceava la 16:40.

„Suceava beneficiază, astfel, de o nouă conexiune către Germania și vestul Europei”, a spus președintele CJ Suceava.

El a menționat că Dortmund, situat Landul Renania de Nord-Westfalia, este cel mai mare oraș al Regiunii Ruhr, fiind un important centru administrativ, comercial și educațional.

Clasificat ca Node City, aflat la mai puțin de 300 km distanță de Bruxelles, Amsterdam și Luxembourg, Dortmund are accesibilitate spre toate tipurile de transport și infrastructură, astfel că pasagerii din aria de captare a Aeroportului ”Ștefan cel Mare – Suceava” vor avea o nouă posibilitate de călătorie, atât din punct de vedere turistic, cât și pentru business.

De asemenea, din 3 iulie se introduce zborul Suceava – Viena, cu două frecvențe pe săptămână, luni și vineri, iar din 10 iulie, zborul direct spre Larnaca, tot în zilele de luni și vineri, ambele cu operatorul aerian Wizz Air.

De asemenea, de mâine, vineri, 19 iunie, se reiau zborurile spre Memmingen, în fiecare luni și vineri.

Tarom operează deja două curse săptămânale spre București, miercuri și vineri, urmând ca din 1 iulie să se  revină la programul complet cu 13 frecvențe pe săptămână.

„Ne așteptăm la o evoluție pozitivă a situației pentru a putea fi reluate și celelalte destinații de la Suceava, spre Italia și Anglia”, a conchis Flutur.