Nistor Tatar îl invită pe premierul Orban la Rădăuți să discute despre investiții la spital și infrastructură: Restaurantele, pensiunile și hotelurile sunt închise, dar sigur găsim o sală de jocuri unde veți fi bine primit

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, l-a invitat, printr-o scrisoare deschisă, la Rădăuți, pe premierul Ludovic Orban cu care să discute despre investițiile necesare spitalului municipal și în infrastructură.

Vă prezentăm intergal textul scrisorii deschise către prim-ministrul României, Ludovic Orban

„Domnule Prim-ministru,

În calitate de primar al Municipiului Rădăuți, aș dori să vă invit în orașul nostru cu ocazia vizitei dumneavoastră în județul Suceava.

În cadrul acestei vizite, aș dori să vă prezint Spitalul Municipal Rădăuți, spital care, în timpul pandemiei, a reușit să țină piept valului de cazuri din tot județul. Spitalul nostru a ajuns în această situație după ce au căzut rând pe rând restul spitalelor din județ.

Nu vă invităm să oferiți vreo medalie cadrelor medicale, cadre medicale care au primit câte o medalie de la fiecare dintre noi, cei care le-am fost alături în acele zile grele. Da, ați citit bine! Au câte o medalie! Gravată în inimile noastre, medalii care nu pot fi luate înapoi.

Vă invităm la o discuție referitoare la investițiile care ar putea fi făcute în acest spital.

Știu, acest gest va fi interpretat de către colegii dumneavoastră – deputatul Dumitru Mihalescul și de către domnul Bogdan Loghin – viitorul candidat PNL la primăria municipiului Rădăuți, ca fiind un gest de cerșetorie, așa cum s-au exprimat cei doi în spațiul public, făcând referire la cererile mele către domnul Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean.

Nu am nicio problemă în acest sens. Sunt un cerșetor de fonduri. Aceste fonduri ar duce la creșterea nivelului de trai a cetățenilor și nu are de ce să-mi fie rușine.

De asemenea, aș dori să vă prezint și proiectele pe care le avem în desfășurare în acest moment. Sunt proiecte finanțate de către Guvern și proiecte pe fonduri europene. Poate în acel moment vor vedea și colegii dumneavoastră de partid faptul că Rădăuțiul a început să se miște după 2 mandate PNL în care a stagnat.

Și asta nu este tot. Vom mai vizita și pensiuni, hoteluri și restaurante. Așa cum le stă bine bucovinenilor, ne place să fim ospitalieri. Din păcate le vom găsi închise. Probabil, multe din ele vor fi deja intrate în faliment. Dar nu este o problemă. Cu siguranță vom găsi ceva săli de jocuri electronice deschise. Veți fi bine primit.

În încheiere aș dori să vă mulțumesc anticipat pentru că ați acceptat invitația.

Vă mulțumesc, domnule Orban!

Cu stimă, Nistor Tatar,Primar al municipiului Rădăuți.