Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: 10 școli din Suceava au primit bani pentru amenajarea de spații sanitare moderne


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul salută decizia Guvernului Orban, prin care s-a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de lei pentru construirea a peste 370 de grupuri sanitare în școlile care au toaletele necorespunzătoare:

,,Guvernul PNL a transferat acum câteva zile către autoritățile locale suma de 31,269 milioane lei, din care 17 milioane lei pentru continuarea lucrărilor începute anul trecut și 14,269 milioane lei pentru demararea lucrărilor la grupuri sanitare noi. Pentru județul nostru, Suceava, s-au alocat bani pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități la unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au fost realizate sau finalizate până la sfârșitul anului 2019. Vor beneficia, așadar, următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 3 Marginea, comuna Marginea; Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea, comuna Marginea; Grădinița cu Program Normal sat Broșteni, comuna Drăgușeni; Școala Primară Nr. 2, sat Stamate, comuna Fântânele; Grădinița cu Program Normal Nr. 2, sat Costișa, comuna Frătăuții Noi; Grădinița cu Program Normal Brașca, comuna Ilișești; Școala Primară „Ion Creangă” sat Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei; Școala Primară Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei; Grădinița cu Program Normal sat Bursuceni, comuna Verești; Școala Primară Boureni, Orașul Gura Humorului.

În condițiile în care Guvernul și-a făcut datoria și a alocat banii necesari realizării investițiilor, cred că acum primarii nu mai pot invoca niciun fel de motive pentru a nu demara imediat lucrările de construire. Mai mult decât atât, banii vin la momentul oportun, adică la început de vacanță școlară, atunci când în școli se pot realiza lucrări.

Îmi doresc cu toată puterea ca autoritățile locale din cele 10 localități sucevene să facă lucrări trainice, nu lucrări de mântuială cum s-au mai făcut prin alte localități ale țării. De asemenea, consiliile locale și primarii să se mobilizeze cu toate forțele ca să facă aceste investiții în următoarele 2-3 luni, căci de la toamnă copiii trebuie să găsească școlile renovate, curate și în condiții sanitare normale.”


Intră acum și în grupul de