Ștefan Mandachi: Campania făcută pe persoană fizică a adunat aproape 2 milioane de euro în bani și servicii. Astăzi inaugurăm modulul de Terapie Intensivă Mobilă complet utilat achiziționat ce va fi transferat de Crucea Roșie Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Primul camion de Terapie Intensivă Mobilă complet dotat, achiziționat prin campania 1 cm.ro prin vânzarea centimetrilor din primul metru de autostradă din România a fost prezentat, joi, de inițiatorul campaniei, antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi.

El a precizat că acest camion de Terapie Intensivă Mobilă a costat circa 700.000 de euro și a fost achiziționat din Turcia și este în proprietatea Crucea Roșie Suceava care îl va dona Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Mandachi a spus că această unitate mobilă este complet utilată și este o secție de terapie intensivă cu 12 paturi.

Pe camion sunt înscrise numele celor  33.219 de donatori ai campaniei de colectare de fonduri.

Directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu, a declarat că urmează să fie efectuate demersurile pentru a încheia un contract de sponsorizare cu Spitalul Județean Suceava.

El și-a exprimat speranța că SJU Suceava va fi scutit de plata taxelor vamale și TVA pentru că Crucea Roșie a fost scutită fiind organizație neguvernamentală.

„Va ajunge în proprietatea spitalului. Asta este dorința noastră, a 1cm, a Crucii Roșii, a donatorului principal Unilever”, a spus Dediu.

El a arătat că având în vedere că Secția de boli infecțioase va fi secție Covid, această unitate de terapie intensivă mobilă va deservi doar bolnavii de Covid din Secția de boli infecțioase.

Ștefan Mandachi se tine se promisiune

Ștefan Mandachi donează Spitalului Județean Suceava prima unitate mobila de terapie intensiva

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 18. Juni 2020

„Asta a fost și discuția cu reprezentanții spitalului și a fost și ideea acestei achiziții”, a declarat Dediu care a menționat că urmează ca pe viitor să poată fi folosită și în alte cazuri de dezastre majore.

El a menționat că va fi responsabilitatea spitalului să obțină toate avizele de la DSP. Până la urmă este un spațiu medical.

„Vor mai fi demersuri de făcut, dar cel mai important este să-l vedem echipat și cu avizele la zi ca să poată să fie funcțional în cât mai scurt timp pentru că au fost eforturi foarte mari ale echipei să se achiziționeze această unitate într-un interval foarte scurt de timp”, a spus Dediu.

Ștefan Mandachi a spus că prin această campanie s-au strâns 1.460.648 euro în bani și circa 350.000 de euro în bunuri și servicii.

„Toți banii au intrat în conturile Crucea Roșie Suceava”, a subliniat Mandachi care a explicat că nu au fost folosiți bani pentru promovarea campaniei, pentru carburanți.

Conferința de presa La Hotel Mandachi

Ștefan Mandachi – conferința de presa la hotel Mandachi

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 18. Juni 2020

El a spus că el personal a susținut din fonduri proprii un număr de 22.269 de meniuri care au fost livrate celor implicați în lupta cu Covid 19 din Suceava, Fălticeni sau Rădăuți, costul fiind de circa 92.200 de euro, dar și că a oferit gratuit 85 de camere din hotelul său de cinci stele personalului medical, iar dacă ar fi încasat sumele oferite de primărie ar fi putut beneficia de 291.804 euro.

Mandachi a arătat că din 17 martie a început campania de strângere de fonduri care a durat 40 de zile și că alături de el a fost  o echipă mare de voluntari care a sprijinit această acțiune prin care s-a colectat această sumă fabuloasă.

„Toți banii au intrat în conturile Crucea Roșie Suceava. Eu nu m-am atins de niciun cent din banii strânși”, a spus Mandachi care a menționat că a preferat colaborarea cu Crucea Roșie pentru a elimina nicio suspiciune deși are și el o fundație umanitară

 Din suma strânsă au fost cheltuiți până în prezent circa 800.000 de euro, iar restul fondurilor urmează să fie folosite în scopul prevăzut de campanie, iar Ștefan Mandachi a anunțat că încerca să afle care ar fi prioritățile pe care le susțin sucevenii.


Intră acum și în grupul de