VIDEO//Au fost reluate cursele externe de pe Aeroportul Suceava cu zborul Suceava-Memmingen. Pasagerii trebuie să respecte noi reguli impuse din cauza pandemiei cu noul coronavirus

Cursele externe de pe Aeroportul Suceava au fost reluate, vineri, cu zborul Suceava-Memmingen urmând ca pe măsură ce situația epidemică o va permite să fie reluate zborurile spre destinațiile din Italia și spre Londra.

Totodată, din 3 iulie Wizz Air se va inaugura zborul Suceava-Viena, iar din 10 iulie Suceava-Larnaca, ambele cu două frecevențe săptămânale, luni și vineri.

De la 1 iulie Tarom va relua în grafic normal cursele spre București cu 13 frevențe pe săptămână, iar din 3 august Wizz Air va inaugura și cursa Suceava-Dortmund.

De menționat că în contextul epidemiologic actual pe aeroportul sucevean trebuiesc respectate anumite măsuri adoptate pentru limitarea extinderii epidemiei cu noul coronavirus.

Astfel, pasagerii trebuie să păstreze distanța fizică de 1,5 metri între persoane; să poarte masca de protecție, poziționată peste gură și nas să-și dezinfecteze frecvent mâinil folosind soluția dezinfectantă din dispenserele amplasate și ră respecte indicațiile personalului aeroportuar, a indicațiilor transmise prin mijloace audio și video, precum și a marcajelor și indicatoarelor amplasate.

Accesul în terminalul “Plecări” al aeroportului este permis doar pasagerilor nu și aparținătorilor acestora. Pasagerii trebuie sa păstreze permanent contactul cu operatorul aerian pentru a fi la curent cu eventualele noutăți referitoare la zborul respectiv și trebuie să se prezinte cu 3 ore înainte de ora zborului;

La sosirea pe aeroport debarcarea pasagerilor se va face în fața terminalului “Plecări” sau în parcare, de unde aceștia vor fi dirijati către cortul de așteptare sau către intrarea în flux.

Pe toată perioada șederii în terminalul “Plecări” pasagerii trebuie să fie atenți la mesajele audio și video și la indicațiile personalului aeroportuar.

Pasagerii care se află în cortul de așteptare din laterala terminalului “Plecări” vor intra către ghișeele de check-in, pe un culoar special amenajat și delimitat, respectând indicațiile marcajelor și indicatoarelor.

După efectuarea formalităților de check-in, se va urma fluxul normal (control de securitate, controlul documentelor de călătorie, controlul vamal) până la poarta de îmbarcare, cu respectarea indicațiilor marcajelor și indicatoarelor și a indicațiilor personalului aeroportuar.

Pasagerii de pe fluxul “Sosiri” vor respecta fluxul prin traseele marcate respectând indicațiile personalului aeroportuar, precum și a marcajelor și indicatoarelor amplasate.