Sute de copii s-au bucurat de demonstratii la ISU „Bucovina” de Ziua „Portilor Deschise” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost sărbătorită miercuri, şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, instituţie ce acţionează atât pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, cât şi pentru înlăturarea efectelor produse de acestea, punând pe primul plan salvarea de vieţi omeneşti.

ISU „Bucovina” a organizat Ziua „Porţilor Deschise”, astfel, s-au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei privind riscurile generatoare de dezastre naturale, precum şi reguli de comportare în cazul producerii acestora. De asemenea, s-au prezentat mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora.

„Ne-am bucurat de o prezenţă numeroasă a copiilor iar ei, la rândul lor, s-au bucurat asistând la exerciţii demonstrative, probând tehnica de luptă, urmărind filme specifice acţiunii şi, nu în cele din urmă, fotografiindu-se cu pompierii.

Pe teritoriul judeţului nostru, dintre riscurile naturale cele mai frecvent întâlnite amintim inundaţiile, alunecările de teren, fenomenele meteo periculoase precum înzăpeziri, furtuni, îngheţuri. Pentru diminuarea şi reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta „Bucovina” al judeţului Suceava sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de risc care intervin atunci când situaţia o impune.

Vă readucem la cunoştinţă faptul că trebuie să respectaţi în orice situaţie toate sfaturile şi ordinele date de autorităţi, deoarece viaţa dumneavoastră are prioritate! Nu trebuie să uităm niciodată că prevenirea şi respectarea legislaţiei ne salvează viaţa şi bunurile”, a precizat plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava.

Potrivit rezoluţiilor adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, s-a stabilit că a doua zi de miercuri, din luna octombrie, să fie desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.


Intră acum și în grupul de