Cod portocaliu de furtună în județul Suceava până duminică dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de furtună pentru județul Suceava valabilă până duminică dimineața la ora 6:00

Astfel, în după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Meteorologii au prelungit până marți dimineața avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în toată țara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM notează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima jumătate a săptămânii viitoare.


Intră acum și în grupul de