Incendiu la un gater din Darmoxa


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri cu două autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un gater, din satul Dârmoxa, oraşul Broşteni.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat a ora 00:35, iar când pompierii au ajuns la faţa locului ardea hala gatere, existând pericolul de propagare la un gater învecinat. La faţa locului nu se aflau persoane, clădirea fiind dezafectată.

Incendiul a fost lichidat la ora 05.00, în limitele găsite, dar a ars hala gatere pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp dar şi 8 anvelope, motoare electrice, circa 5 mc lemn brut şi circa 5 mc deşeuri de material lemnos, pagubele fiind estimate la cca 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza nerespectării normelor de tăiere/sudură. Pompierii au reuşit să salveze gaterul învecinat în valoare de aproximativ 500.000 lei.

„Lichidarea focarelor a durat din cauza rumeguşului care, ca şi în cazul furajelor, trebuie răscolit tot pentru a nu rămâne jar care să reaprindă incendiul” a precizat plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de