Dosar penal, amenzi și încă 60 metri cubi de material lemnos confiscați de polițiști în cadrul unui control pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Polițiștii IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice împreună cu  lucrători din cadrul Gărzii Forestiere au desfășurat verificări la două unități economice în urma cărora au întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală, au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei și confiscând peste 60 metri cubi material lemnos în valaore de cca. 35.000 lei. 

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul Planului de acţiune Scutul Pădurii din perioada 17-18.06.2020, o echipă de control constituită din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activităţi legate  de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

În cadrul acțiunii au fost verificate 2 societăţi comerciale și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, ambele la LG 171/2010 în valoare totală de 10.000 lei ;

Totodată a fost întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută de art.9 alin 1 lit c  din Lg. 241/2005 republicată.

În urma controalelor au fost confiscați și 61,5 mc lemn rotund rășinoase şi cherestea în valoare totală de 35.000 lei.

Astfel, în data de 17 iunie jurul orelor 20:30, în orașul Gura Humorului a fost identificat in trafic  ansamblul auto ce efectua un transport de cherestea.

 În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că  avizul de însoțire al materialului lemnos era întocmit în fals.

În aceste condiții s-a dispus indisponibilizarea  cantității de 48,39 mc cherestea ( în sumă totală de 32.000 lei), cercetările fiind continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  în cadrul unui dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „evaziune fiscală”.


Intră acum și în grupul de