Flutur doreste un sediu nou pentru Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cadrul întâlnirii dintre conducerea administrativă a judeţului Suceava şi fostele şi actualele valori care s-au perindat pe scenele din România sub conducerea baghetei dirijorilor din cadrul Ansamblului “Ciprian Porumbescu”, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să readucă în discuţie situaţia spaţiului în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Ansamblul.

La ceas aniversar, cu prilejul împlinirii a 55 de ani de la înfiinţare, Flutur a amintit tuturor participanţilor faptul că în momentul de faţă conducerea CJ Suceava depune toate eforturile pentru a obţine o locaţie pe măsura valorii acestei asociaţii culturale.

„Facem toate eforturile, chiar dacă anul acesta a fost unul afectat de criză, ca în cel mai scurt timp, Ansamblul Ciprian Porumbescu să se bucure de un spaţiu propriu adecvat. Nu este corect ca în anul 2009 un asemenea Ansamblu să îşi desfăşoare activitatea într-un spaţiu oferit cu chirie în sediul Dom Polski”, a conchis şeful deliberativului judetean.

Problema amenajării unui sediu cultural în municipiul Suceava a fost de nenumărate ori un subiect de dispută în cadrul şedinţelor de Consiliu. Până acum, s-a reuşit achiziţionarea clădirii în care până nu demult îşi derula activitatea singurul cinematograf din municipiul reşedinţă de judeţ, clădire ce urmează a deveni după reabilitare, sediul Centrului Cultural Suceava, instituţie ce va reuni sub tutela proprie toate formele de cultură din judeţ. Conform conducerii administrative judeţene, în cel mai scurt timp se va încerca identificarea unei soluţii şi pentru „Casa Culturii din municipiu care nu este a noastră, dar în ultima perioadă a devenit orice ba chiar şi panou publicitar faţă de obiectul de activitate pentru care a fost construită iniţial”.


Intră acum și în grupul de