Batai de cap in ceea ce priveste transferul magistralelor de gaze la Transgaz


Intră acum și în grupul de

La Ministerul Justiţiei, se caută în prezent formula legală pentru a fi emis un act normativ în vederea preluării de Transgaz a magistralelor de gaze naturale construite prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, a declarat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus într-o conferinţă de presă că este preocupat de asigurarea încălzirii pentru această iarnă, arătând că dacă la Gura Humorului centrala termică va putea fi pusă în funcţiune cu gaze naturale, în Câmpulung Moldovenesc ar urma să fie asigurată o cantitate de CLU pentru funcţionarea centralei termice dacă nu se reuşeşte desemnarea unui operator de gaze naturale.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că în prezent se desfăşoară procedurile în vederea organizării licitaţiei pentru un operator local de termoficare. El a mai arătat că în acelaşi timp se fac demersuri pentru achiziţionare de CLU în vederea asigurării încălzirii în această iarnă în regim centralizat. „Noi sperăm ca Ministerul Economiei să desemneze un operator de gaze naturale în municipiu astfel încât centrala să funcţioneze cu acest combustibil”, a spus Şerban.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a aprobat în luna august alocarea a 3,1 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor necesare pentru punerea în funcţiune a centralelor termice de cogenerare din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

Consiliul Judeţean Suceava şi-a dat în luna iunie acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean în vederea continuării investiţiilor şi pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investiţiilor ce vor fi predate.

Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gaze naturale construite în judeţul Suceava prin proiectul “Utilităţi şi mediu la standarde europene “.


Intră acum și în grupul de