Festival National de muzica populara la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Administraţiei Judeţene Suceava este hotărâtă să devină un promotor al muzicii, dansului şi tradiţilor populare din România. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, pe parcursul zilei de joi, în cadrul întâlnirii aniversare ce a avut loc cu ocazia împlinirii a 55 de ani de existenţă şi activitate a Ansamblului Ciprian Porumbescu.

În sala de şedinţe a CJ Suceava şi-au dat astfel întâlnire foste şi actuale valori ale muzicii populare româneşti care au activat sub conducerea dirijorilor Ansamblului sau de-a lungul timpului s-au aflat în concerte alături de trupele sucevene.

Cu această ocazie preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat, în premieră, că intenţionează să realizeze la Suceava un Festival naţional de muzică populară, solicitând în acelaşi timp artiştilor şi interpreţilor prezenţi sprijin în această iniţiativă. „Peste tot există festivaluri naţionale sau internaţionale, e vorba de Calatis, de Mamaia sau Cerbul de Aur ca să nu mai vorbim de Festivalul George Enescu. De ce aici în Bucovina să nu avem posibilitatea să organizăm un festival Ciprian Porumbescu, prin care să păstrăm valoarea tradiţiilor şi a cântecului popular? Vă rog să ne sprijiniţi pentru realizarea acestui lucru atât de important în susţinerea valorilor tradiţionale”, a conchis Flutur.

Potrivit sefului deliberativului judetean, ideea festivalului urmează a prinde contur începând cu anul viitor.


Intră acum și în grupul de