19 candidați suceveni au obținut media 10 la Evaluarea Naționala. Conform MEC, procentul mediilor mai mari decât 5 este de 75,7 la suta în județul Suceava înainte de contestații


Intră acum și în grupul de
FOTO: adevarul.ro

Rezultatele obținute de elevii care au susținut probele Evaluării Naționale după absolvirea clasei a opta au fost publicate luni, pe situl dedicat acestui examen, iar potrivit acestora, procentul mediilor mai mari decât 5 este de 75,7 la sută în județul Suceava înainte de soluționarea contestațiilor.

Conform primelor rezultate, în județul Suceava 19 absolvenți de gimnaziu au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

În municipiul Suceava, câte 3 candidați de la Școala nr. 1 și Școala nr. 3  au obținut media 10 la acest examen, aceeași medie fiind obținută de doi candidați de la Școala Gimnaziala “Ion Creangă” Suceava și de doi candidați de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava.

Totodată, câte un candidat de la Școlile  gimnaziale nr. 10 și “Miron Costin” Suceava și de la Colegiul Național “Petru Rareș “ Suceava au obținut media zece.

În orașul Gura Humorului doi candidați de la Școala Gimnazială nr.  1 și de la Școala Gimnaziala “Teodor Balan” au promovat ambele probe ale Evaluării Naționale cu nota 10.

Și în municipiul Fălticeni s-au înregistrat doua medii de 10 la Evaluarea Națională, respectiv un elev de la Colegiul Tehnic”Mihai Băcescu” și un altul de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”.

În municipiul Rădăuți a fost înregistrată o medie de zece, care a fost obținută de un candidat de la Școala Gimnazial „Bogdan Vodă”.

Un alt candidat, de la Liceul Tehnologic”Nicanor Morosan” Pârteștii de Jos a obținut media 10 la acest examen.

Media 9.95 a fost obținută de șase absolvenți ai clasei a VIII-a , iar alți cinci candidați au obținut media 9,92.

Cea mai mică  medie, 1, la Evaluarea Națională din acest an din județul Suceava a fost obținută de șase candidați.

Situația statistică generală arată că dintre cei 6381 candidați prezenți, 4833 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 75,74%.  Dintre aceștia, 19 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 92,84%: 6381 candidați prezenți, dintr-un total de 6873 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5494 candidați (85.74%), din 6407 prezenți, iar 84 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 4392 candidați (68,76%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), din 6387 prezenți, iar 89 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.


Intră acum și în grupul de