CJSU Suceava s-a întrunit într-o ședință extraordinară și a adoptat mai multe măsuri pentru soluționarea operativă a problemelor legate de epidemie


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 22 iunie, a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit Prefecturii Suceava, pe ordinea de zi au fost înscrise două teme, una dintre acestea fiind prelucrarea Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 77755/ 21.06.2020.

Astfel, conform ordinului menționat, pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute este grevată de o serie de factori ce țin de organizare și raportare în dinamică, au fost stabilite o serie de măsuri menite să fluidizeze fluxul informațional-decizional, și anume:

  • raportarea, în dinamică, a situațiilor cu potențial de focar, la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice/teste, chiar dacă rezultatele nu au fost încă definitivate. Instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor generate de Covid-19 vor raporta zilnic, până la ora 8.30, datele către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției.
  • Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare și analiză permanentă la nivelul zonei de competență, a incidenței cazurilor confirmate cu SARS- CoV- 2, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.
  • Monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor din spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/ suspecților de Covid-19.
  • Analiza, pe baza evoluției situației, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a soluțiilor pentru gestionarea situației în caz de iminentă aglomerare a spitalelor. Analiza va fi realizată cu implicarea directorilor medicali și coordonatorului desemnat pentru gestionarea situației Covid-19 la nivelul Regiunii de Nord Est.
  • Raportarea de urgență și din timp a situațiilor în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă și la care nu s-au găsit soluții la nivel de județ
  • Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare permanentă a situațiilor la nivel de spital/ operator economic sau instituții ale administrației publice locale/ centre de îngrijire persoane în vârstă/ cu handicap.

La ședință au participat reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Municipal Rădăuți, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.


Intră acum și în grupul de