Pelerinajul de Sf. Ioan cel Nou de la Suceava cu respectarea distanțării fizice. Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată în procesiune cu un autovehicul, iar credincioșii sunt îndemnați să nu se apropie de mașină//VIDEO


Intră acum și în grupul de

 Pelerinajul anual prilejuit de sărbătoarea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava se desfășoară în acest an cu respectarea măsurilor de protecție pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Dacă în alți ani deja erau comercianți în zona mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, acum aleile sunt goale, iar pelerinii vin în grupuri mici și se așează la rând, păstrând distanța, pentru a ajunge la baldachinul din curtea mănăstirii ca să se închine la moaștele sfântului.

Credincioșii au acces la raclă respectând distanța de 1,5 metri unul față de celălalt, conform marcajelor de pe trotuar și alee, iar purtarea măștii în spațiile interioare ale mănăstirii este obligatorie.

Credincioșii sunt îndemnați să păstreze aceeași aceeași distanță de 1,5 metru și la Liturghia Privegherii, care va începe de la ora 18:00, oficiată de PS Damaschin Dorneanu, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, dar și  la Sfânta Liturghie de Hram ce va fi oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de stareții mănăstirilor Putna, Bogdana, Râșca și Sihăstria Putnei, precum și de doi clerici membri ai Adunării Eparhiale.

Mănăstirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava

fără aglomerație, fără comercianți, fără pelerinaj pedestru cu Sfintele Moaște in acest an

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 23. Juni 2020

Racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Sf. Ioan cel Nou va fi purtată, anul acesta, pe străzile Sucevei, într-un convoi de trei automobile, de care credincioșii nu vor avea voie să se apropie și pe care le vor aștepta pe marginea drumului, fără să formeze aglomerări.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților credincioșii sunt îndemnați să păstreze distanța fizică de 1,5 metri atunci când vor veni în întâmpinarea moaștelor, iar 150 de voluntari amplasați pe tot traseul procesiunii vor avea grijă de acest lucru.

Traseul procesiunii va fi același, Mănăstirea Sfântul Ioan – Biserica Sfânta Înviere – Biserica Domnițelor – Biserica Sf. Gheorghe Mirăuți – Biserica Sf. Dumitru – Biserica Sf. Nicolae – Biserica Nașterii Maicii Domnului – Catedrala Nașterii Domnului – Biserica Sf. Vineri și înapoi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, cu o scurtă oprire în curtea Spitalui Județean.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților roagă persoanele care prezintă simptome de infecții respiratorii, cele aflate în carantină, cele care au avut contact cu bolnavi de Covid-19 să se roage de acasă, în timp ce urmăresc slujba pe pagina de Facebook.

Cei care vor participa la rânduielile din zile de sărbătoare sunt rugați să poarte mască, să utilizeze dozatoarele cu dezinfectant amplasate în mai multe locuri din curtea interioară a mănăstirii și să păstreze distanța fizică.


Intră acum și în grupul de