Angajați ai Inspecţiei Economico-Financiare Nord Est au depus o plângere penală pe numele unui coleg cu Covid-19 care s-ar fi întors la muncă imediat după ce a fost externat din Spitalul Județean


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat astăzi, că în data de 18 iunie a fost înregistrată o plângere penală formulată de colectivul de angajați ai Compartimentului de Inspecţie Economico-Financiară – Serviciul de inspecţie economico-financiară Nord-Est.

Mai exact, potrivit sesizării unul dintre angajaţi a fost internat în cursul lunii martie 2020 în SJU Suceava, fiind diagnosticat cu Covid-19.

Ulterior, imediat după externare, acesta a revenit la serviciu fără a respecta o perioadă minimă de izolare, fără efectuarea unui al doilea test şi fără respectarea normelor privind distanţarea socială, punând în pericol sănătatea celorlalţi angajaţi.

Pe lângă asta, fiind cunoscută situaţia angajatului confirmat pozitiv, la nivelul conducerii SIEF Nord-Est nu s-ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii Covid-19, prin asigurarea materialelor de protecţie şi dezinfecţie, asigurarea distanţării sociale şi protejarea sănătăţii personale.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava precizează că, cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de