Încă trei candidați suceveni la Bacalaureat au fost eliminați din examen pentru fraudă la proba de matematică. La proba obligatorie a profilului au absentat 260 de candidați suceveni

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat, miercuri, că încă trei candidați suceveni la Bacalaureat au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Astfel, au fost eliminați doi candidați din centrul de examen Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc  și unul din centrul de examen de la Liceul Tehnologic ”Nicolai Nanu” Broșteni.

 Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Amintim că alți doi candidați au fost eliminați din examen după tentativă de fraudă la proba de limba română.

Sursa citată menționează că miercuri, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E.c), sesiunea iunie – iulie 2020, dintre cei 5958 de candidaţi înscrişi (4.043 la matematică, respectiv 1.915 la istorie), s-au prezentat 5.695 candidați (3869 la matematică, respectiv 1826 la istorie). Au absentat 260 candidați (171 la matematică, respectiv 89 la istorie).

Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.