Vremea severă nu părăsește județul Suceava. Meteorologii au emis din nou avertizări cod galben și portocaliu de ploi cu descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, avertizări meteo ce includ și județul Suceava. Concret, în zona de munte a fost declarat cod portocaliu, iar în zona joasă cod galben, ambele de ploi cu descărcări electrice.

În zona de munte se așteaptă cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată. ANM precizează că în zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Avertizarea este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 23:00.

În zona joasă a județului Suceava, precum și în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Avertizarea este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 26 iunie, ora 02:00

ANM mai menționează că la sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.