Trei contrabandisti retinuti langa frontiera de la Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

În urma executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, vineri seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei au descoperit în apropierea frontierei de stat, lângă un gard acoperite cu nişte crengi, 4 genţi în care se aflau ţigări marca „CHESTERFIELD” de provenienţă ucraineană.
Potrivit ofiţerului relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, în urma celor constatate s-a luat măsura de supraveghere a locului respectiv, la scurt timp poliţiştii de frontieră observând un atelaj hipo în care se aflau trei persoane, care au încercat să ridice bagajele respective.

„Două persoane au fost reţinute, iar în urma verificărilor, s-a constatat că sunt cetăţenii români, L. Ştefan, în vârstă de 29 ani şi D. Vasile. în vârstă de 35 ani, iar a treilea care iniţial a reuşit să fugă este M. Petru, în vârstă de 42 de ani, toţi domiciliaţi în localitatea Izvoarele Sucevei.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Întreaga cantitate de ţigări, respectiv 4.973 pachete, în valoare de 21.285 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.


Intră acum și în grupul de