La ultima probă a Bacalaureatului cei mai mulţi candidaţi suceveni au preferat disciplinele Biologie, Geografie şi Logică, argumentare şi comunicare. Rata de participare a fost de 95,64 la sută în judeţul Suceava.

Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării s-a desfăşurat joi, iar rata de participare a fost de 95,64 la sută în judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava transmis presei joi, dintre cei 5835 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline, s-au prezentat 5581 de candidaţi (Biologie – 1961, Chimie – 104, Fizică – 293, Economie – 16, Filosofie – 25, Geografie – 1370, Informatică – 317, Logică, argumentare și comunicare – 1320, Sociologie – 79 şi Psihologie – 96), iar 254 de candidaţi au absentat.

ISJ Suceava precizează că niciun candidat nu a fost eliminat la ultima probă scrisă a Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2020 şi niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

(LB)