Gheorghe Flutur cere Consiliului Județean să aprobe finanțarea unor studii și documentații pentru reluarea lucrărilor începute în 1995 și sistate în 2004 la podul Zamostea- Talpa peste râul Siret


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în prima ședință de Consiliu Județean din data de 30 iunie, va propune alocarea de fonduri pentru podul peste râul Siret, care leagă județul Suceava de Botoșani, între localitățile Zamostea și Talpa.

El a spus că face această solicitare după ce a primit o notă de fundamentare din partea conducerii Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava.

„Concret, este vorba despre asigurarea finanțării unor cheltuieli pentru elaborarea expertizei tehnice, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu hidrologic, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție și verificarea acestora pentru podul de beton armat pe DJ 291K, peste râul Siret, între Zamostea și Talpa”, a spus Flutur.

Anul trecut Gheorghe Flutur a spus că a cerut ca aceste studii să fie achitate parțial și de județul Botoșani pentru că podul se face de cele două județe și că răspunsul celor din Botoșani a fost că nu vor să contribuie la efectuarea studiilor.

Președintele Flutur a menționat că l-a rugat pe vicepreședintele Viorel Seredenciuc să se întâlnească cu responsabilii CJ Botoșani și  să se stabilească o formulă pentru că nu poate doar Suceava să finanțeze „pentru că ne așteptăm, după logica asta, ca și execuția să spună să o facem doar noi”.

El a spus că adevărul este că în acest caz există o problemă legată de un parteneriat ce trebuie respectat de ambele părți.

Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a arătat atunci că nu se poate începe o asemenea investiție doar de o parte dintre cei doi parteneri.

El a arătat că dacă după alegerile din vara anului viitor se schimbă configurația politică a CJ Botoșani și noua conducere nu ține cont de ceea ce s-a convenit în afara protocolului, CJ Suceava rămâne cu banii cheltuiți.

„Dacă se schimbă la Botoșani după alegeri, nu rămânem noi cu toate studiile în brațe?”, a întrebat Seredenciuc.

Lucrările la acest pod au început în anul 1995 și au fost sistate în 2004.


Intră acum și în grupul de