O comisie tehnică a stabilit că nu se impune închiderea podului rutier din Milișăuți


Intră acum și în grupul de

O comisie formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Suceava, Inspectoratului Județean în Construcții Suceava, Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, Secției de Drumuri Naționale Suceava și Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, a analizat, vineri,  în teren pentru a constatat oportunitatea menținerii traficului greu pe podul de la Milișăuți ținând cont de eroziunea pilonilor de susținere ai acestuia. 

Echipa a fost însoțită în teren de primarul orașului Milișăuți.

La deplasarea în teren s-a constatat că este sistată circulația pietonală din cauza prăbușirii în data de 18 februarie 2020, a consolei trotuarului pe o lungime de aproximativ 25 metri, iar circulația rutieră se desfășoară semaforizat conform recomandării înscrise în expertiza tehnică efectuată. Lucrările de proiectare pentru consolidarea consolei trotuarului sunt în derulare. 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava comisia nu a constatat eroziuni la ultimele două pile spre malul drept al râului Suceava, motiv pentru care concluzia, în urma celor constatate la fața locului, a fost ca nu sunt necesare restricții suplimentare de trafic.


Intră acum și în grupul de